Segling      Inredning      Seglingsförslag      Motorbåt    Bilder         Kontakt      

Kappsegling - Matchracing

 

 

Skagen! "Kappsegling till Smögen"

 

Aktuellt

 

 

2011-10-20

CE1 och CE2 ligger på Kungshamns Marininredning och väntar på omlackering.

 

 

 

Smögen! Det skiljer inte många meter efter 45 nm.

 

 

Tjörn Runt eller Gotland Runt?

 

Våra X-482 har en omfattande sergelgarderob av mordernaste snitt. Båtarna är fullt utrustade för havskappsegling med all den säkerhets- utrustning som krävs. Dubbla livflottar, raketer och handbloss, brandfiltar och en mängd annan säkerhets- utrustning. Våra rutinerade skeppare, som kan båtarnas egenskaper,  seglar med för säker och effektiv segling. Samtliga kojer är utrustade med slingerskydd. 

 

Vi är ofta chartrade även för mindre kappseglingar inomskärs. Några exempel är de loka kappseglingar på Bohuskusten, Smögen Race, Lysekils Race, Tjörn Runt etc. Eftersom båtarna har ett högt LYS tal, 1,40, så år det spännande att segla om andra båtar utefter banan.

 

 

Hyr segelbåt till semestern

 

Vi har två fantastiska segelbåtar till uthyrning. De är av modellen Performance Cruiser X-482, är 14,5m långa, och har 10 kojplatser. När resan är målet, och när man vill uppleva havet och de vackra havslandskapen, så är segling med våra båtar en upplevelse för livet.

 

 

Matchracing

 

Cutting Edge 1 och 2 är helt idenstiska båtar, tillverkade efter varandra på X-yacht i Hardeslev. Båtarna har exakt likadana segel och övrig utrustning. Dessutom är de exakt jämnsnabba!!

Med andra ord hänger det helt på besättningen vem som skall komma först i mål. Vi seglar ofta matchracing mot varandra på iblan mycket korta banor, där var ben är ett par hundra meter.

 

 

 

Rederi AB Cutting Edge   Flygledarvägen 3A,    423 37 Torslanda

Tel: 031 92 38 35  Fax: 031 92 21 88   Mail: bokningen@cuttingedge.se

Rederi AB Cutting Edge